پروفیل ، سازه و اتصال های گالوانیزه
پروفیل های گالوانیزه
پروفیلهای گالوانیزه مقطع ثابتی با طول بزرگ دارند که در ساخت سقف کاذب و دیوار کاذب به کار میروند. این پروفیلها عموما به صورت مستطیلی یا مربعی تولید میشوند و در اندازههای مختلفی عرضه میگردند. پروفیلها در زیرسازی سقف کاذب کاربرد دارند و باعث استحکام سقف و دیوار و نصب راحت گچبرگ و پانلو تایل ها بر روی آنها میشوند.
در ادامه به معرفی انواع پروفیل های گالوانیزه تولیدی آریاسازه خواهیم پرداخت:
پروفیل گالوانیزه UH36
پروفیل گالوانیزه UH36 از دسته پروفیل های رانر میباشد و با توجه به ناکهای استقامتی، در برخی از آویزها نیز از آن استفاده می گردد. پروفیل UH36 به طور کلی در اکثر پروژه های اجرایی نقش مکمل را ایفا میکند.
طول هر شاخه 4 متر و هر بسته شامل 20 شاخه ی 4 متری (در مجموع 80 متر) می باشد. آریاسازه فضای انتخاب را باز گذاشته و این سازه را با سه ضخامت 0.45 و 0.50 و 0.60 تولید و عرضه می نماید.
پروفیل گالوانیزه L25
پروفیل گالوانیزه نبشی L25 در فصل مشترک بین دیوار و سقف به دیوار متصل شده و تراز سقف را مشخص می کند و نیز سازه L25 می تواند نقش سازه باربر داشته باشد و به عنوان تکیه گاه در حاشیه سقف به کار برده شود.
همچنین سازه L25 جهت زیرسازی در محل شکست های سقف (باکس و نور مخفی) استفاده می شود و می توان آن را به عنوان یک سازه الزامی در ساختار های عایق بندی صوتی به کار برد. سازه L25 با سطح مقطع نبشی تولید می شود.
طول سازه 4 متر و متراژ یک بسته 80 متر می باشد.
آریا سازه این پروفیل را در ضخامت های 0.45 و 0.50 و 0.60 به دو صورت بال بلند و بال متوسط تولید می کند.
پروفیل گالوانیزه F47
پروفیل گالوانیزه F47 عضو اصلي زيرسازي سقف هاي كاذب يكپارچه را تشكيل مي دهد. اين پروفيل هم به عنوان سازه باربر در قسمت فوقاني سقف كاذب استفاده می شود و هم نقش زیرسازی برای نصب انواع پنل را دارد.
بدلیل تولید اولیه پروفیل های گالوانیزه سقف کاذب (Galvanized false ceiling profiles)، این پروفیل در صنعت ساخت و ساز خشک کشور به نام پروفیل یا سازه F47 شناخته می شود. از اين پروفيل در ديوارهاي خشك نیز به عنوان پشت بند ، جهت نصب تجهیزات مربوط به تاسيسات الكتريكي و مكانيكي استفاده مي شود.
طول هر شاخه 4000 میلیمتر، هر بسته بیست شاخه به متراژ 80 متر می باشد.
آریاسازه این پروفیل را در ضخامت های 0.45 و 0.50 و 0.60 تولید می کند.
سپری کلیک
سازه یا سپری کلیک ۶۰*۶۰ به منظور نصب سقف کاذب ۶۰*۶۰ و تایل ۶۰*۶۰ مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سقف کاذب امکان دسترسی به تاسیسات سقف را به آسانی فراهم می نماید.
سازه کلیک شامل سپری ۳٫۶۰ – سپری ۱۲۰ و سپری ۶۰ سانت و همچنین نبشی ۹۰درجه یا نبشی L24 می باشد.
سازه کلیک ۶۰*۶۰ عمدتا از جنس ورق گالوانیزه تولید می گردد و از این رو از قیمت مناسبتری نسبت به آلیاژهای دیگر مانند سازه کلیک آلومینیوم برخوردار بوده ، از طرف دیگر سبک بوده و در مقابل اکسید شدن و زنگ زدن مقاوم می باشد.
سپری های زیر سازی ۶۰*۶۰ یا همان سازه کلیک آریا سازه در انواع سپری بال بلند (آریا) و سپری بال کوتاه (گلکسی) با ضخامت ورق ۰.۲۸ مطلوب و در رنگ سفید تولید می شود.
استاد و رانر
استاد و رانر پروفیل های فلزی کناف محسوب می شوند. این پروفیل ها در زیرسازی دیوار کناف و سقف کاذب کناف کاربرد فراوانی دارند.
استاد و رانر در اصل دو سازه فولادی سبک و گالوانیزه شده هستند که قبل از پوشاندن دیوار یا سقف با پانل گچی و سیمانی از آنها بعنوان زیر ساخت سقف یا دیوار خشک استفاده می شود. در واقع این دو پروفیل بطور معمول در سازه های دیوار جداکننده یا سقف خود ایستا مورد استفاده قرار می گیرند.
امروزه در ساختمان هایی که اسکلت فلزی یا بتنی دارند از روش ها و تکنولوژی های بروز و جدیدی برای پوشش سقف و دیوار ها استفاده می شود. این روش جدید درای وال (drywall) یا دیوار خشک نام دارد.
لازم به ذکر است برای دیوارهای خشک باید زیرسازی مناسبی در نظر گرفته شود و همین مسئله اهمیت سازه های زیرسازی را دو چندان میکند. زیرسازی مناسب برای این نوع پوشش در ساختمان سازی قاب های فولادی هستند.
این قاب ها طبیعتا دارای دو بخش افقی و عمودی می باشند که سازه های رانر همان بخش افقی و استاد ها همان بخش عمودی این قاب ها هستند.
سازه رانر
سازه رانر عموما میتواند در کف و سقف اجرا شود. مقاطع این پروفیل ها U شکل است و در اندازه های متناظر با انواع استاد تولید و عرضه می شود که این اندازه ها شامل 50 ، 70 و 100 میلی متری هستند. شایان ذکر است که سازه های رانر اصولا بعنوان هادی استاد ها عمل می کنند.
سازه استاد
سازه استاد که در واقع همان بخش عمودی ساختار قالب فولادی در دیوار های خشک هستند بصورت قائم و در فواصل مشخصی (30،40،60 سانتی متری) از یکدیگر قرار گرفته و نصب و اجرا میشوند. استاد ها در حقیقت بعنوان زیرسازی برای نصب پنل ها به عمل می آیند. مقطع این پروفیل ها C شکل بوده و در همان اندازه های مشابه از نظر قطر با رانر ها تولید و عرضه می شوند.
لازم به ذکر است سازه های رانر و استاد براساس استاندارد های DIN و NF تولید میشوند.